Coaching

Voor wie?

Gebruik maken van een coach doe je als je het gevoel hebt vast te lopen, minder goed te functioneren, persoonlijk ofwel in je professionele leven, relaties of samenwerking maar ook bijvoorbeeld bij een vraag naar ontwikkeling van persoonlijke eigenschappen die nodig zijn om je werk naar wens te kunnen uitvoeren. 

Waartoe?

Een coach kan helpen onderzoeken wat maakt dat je het gevoel hebt stil te staan of vast te lopen. Persoonlijke behoeften en gevoelens zoals boosheid, angst, machteloosheid kunnen soms botsen met beperkingen of eisen die aan het leven of vanuit het werk aan je gesteld worden. Piekeren, twijfels, spanningen ofwel conflicten zijn soms het gevolg.

Een coach kan je ondersteunen in het vinden van mogelijkheden, verbeteringen of een beter zicht op beperkingen. De coach zal je niet willen adviseren of veranderen maar meedenken in het vinden van de juiste weg, van wat past, ontdekken wat bij je hoort maar ook van je persoonlijke grenzen. Veranderen gebeurt van binnenuit en alleen wanneer je dit zelf echt wil.

Werkwijze?

De coach werkt met je samen en daarbij staan contact en verheldering centraal.

Betrokkenheid, eerlijkheid, echtheid, veiligheid en autonomie zijn kenmerkend in deze samenwerking.

Duur?

De coach gaat meestal uit van een vijftal gesprekken (tenzij anders gewenst), waarbij het eerste gesprek oriënterend en vrijblijvend zal zijn. Het laatste gesprek is evaluerend en afsluitend. Een eventueel eindgesprek met jou en je werkgever is eveneens mogelijk, indien wenselijk. Je kunt dit traject volgen vanuit je persoonlijke behoefte of vanuit een advies of opdracht van je werkgever.

N.b. Coaching, werkbegeleiding of supervisie is ook mogelijk voor AM-trainers (ATAS).