Deze site gebruikt cookies.

Wij zijn om reden van europese wetgving verplicht om u dit te laten weten. Lees meer

Ik begrijp het

Wat is de ERB®?

CONNECTING is door ERB-Europe Ltd. aangewezen als enig gecertificeerd instituut in Europa voor scholing in het gebruik van de ERB en de verstrekking ervan.
 
De Emergency Response Belt (ERB) is een gepatenteerde band die gebruikt kan worden ter bescherming, het in bedwang houden en het verplaatsen van personen die door hun gewelddadige gedrag een extreem onveilige situatie creëren. 
 
De ERB is in de VS ontworpen en ontwikkeld door Thomas J. Archambault, een deskundige op het terrein van beveiliging en martial arts. De band is gemaakt van zeer stevig materiaal met aangehecht een zeer krachtig (Velcro®) klittenbandsysteem. 
 
Sinds 1989 is de ERB permanent in gebruik bij justitie, politie en ziekenhuizen in de VS zonder ooit onderworpen te zijn geweest aan gerechtelijke procedures. 
In 2000 werd de ERB in Groot-Brittannië geïntroduceerd in de politiesector, alwaar deze gebruikt werd voor het zonder schade controleren van gewelddadig gedrag. De band werd ook daar als een veilig en humaan instrument beoordeeld. Het gebruik van de ERB is in Groot-Brittannië regelmatig en uitvoerig onderwerp geweest van medisch-ethisch evaluatief onderzoek. 
 

Mogelijkheden tot inperken: 

Door het concept ‘handvatten aan het lichaam’ kan de persoon, indien de ERB goed om het bovenlichaam is aangebracht, onder begeleiding lopen en kan voorkomen worden dat personeel geslagen wordt. Indien